Datele arata ca, intr-un interval de 12 ani, judetul nostru a ramas cu 44,7 mii mai putin locuitori, statistica care ne situeaza pe locul doi in topul zonal la scaderi semnificative a ponderei populatiei.
Cauzele ar putea fi: natalitatea scazuta, reducerea semnificativa a sperantei de viata, precum si faptul ca, dupa deschiderea granitelor, multi prahoveni au ales sa se mute definitv peste hotare. Datele statistice puse la dispozitie de Directia Judeteana de Statistica Prahova arata ca, la 1 ianuarie 2006 judetul nostru numara 825.389 locuitori, din care 232.422 in Ploiesti.
ホn schimb, la 1 ianuarie 2007, eram cu aproape 3.000 de prahoveni mai putin fata de anul trecut, respectiv 822.081 locuitori, din care 231.044 in Ploiesti. Daca media se va pastra in continuare, la un simplu calcul rezulta ca peste 274 de ani Prahova va avea un singur locuitor.
Ipotetic vorbind acel locuitor s-ar putea sa fie de sex feminin, dat fiind ca, in continuare, prahovencele ii domina numeric pe barbati. ホn continuare sporul natural ramane negativ, cu un minus de 1.503 persoane, prahovenii fiind decimati de boli ale aparatului circualtor, tumori, boli ale aparatului digestiv, ale apartului respirator, precum si de leziuni traumatice si otraviri.
„Media se pastreaza cam in aceeasi proportie de la an la an, adica cu circa trei mii de locuitori mai putin in fiecare an. Si tendinta este de continua scadere pe toate segmentele” ne-a explicat Florica Popescu de la Serviciul Diseminare Date al DJS Prahova. Datele arata ca, intr-un interval de 12 ani, judetul nostru a ramas cu 44,7 mii mai putin locuitori, statistica care ne situeaza pe locul doi in topul zonal la scaderi semnificative a ponderei populatiei.
Cauzele ar putea fi: natalitatea scazuta, reducerea semnificativa a sperantei de viata, precum si faptul ca, dupa deschiderea granitelo