La doar câteva zile după adorabilul "Ratatouille", genul de filme cu subiect din domeniul gastronomiei continuă cu "Fără rezervări, fără reţineri" ("No Reservations"), o comedie
La doar câteva zile după adorabilul "Ratatouille", genul de filme cu subiect din domeniul gastronomiei continuă cu "Fără rezervări, fără reţineri" ("No Reservations"), o comedie romantică ("romcom") în care maestrul bucătar nu mai este un şobolan, ci încântătoarea Catherine Zeta-Jones, care, absorbită până la uitarea de sine în imperiul oalelor şi cratiţelor peste care tronează şi de prepararea unor reţete cât mai savante menite să răsfeţe papilele gustative ale cunoscătorilor, descoperă până la urmă că viaţa nu se rezumă doar la foie gras în aspic, prepeliţe umplute cu trufe ori alte asemenea rafinamente culinare.
Este un remake al studiourilor americane după filmul german de succes din 2001, "Bella Martha" (titlul originar) sau "Mostly Martha" (titlul în engleză), a cărei acţiune se desfăşura într-un restaurant şic din Hamburg. Acum acţiunea este transferată în Manhattan, într-un local la fel de simandicos din cartierul boemei artistice West Village, iar numele personajului principal din Martha devine Kate.
Bucătăria, teren de bătălie între sexe
Perfecţionistă până în pânzele albe, Kate este pe cât de frumoasă pe atât de intolerantă când este vorba de chestiuni profesionale, patroana (Patricia Clarkson) tolerându-i însă hachiţele pentru că nimeni nu o întrece în materie de bucătărie franţuzească. Microuniversul condus cu mână de fier de apriga noastră eroină va fi dat peste cap când sora ei îşi pierde viaţa într-un accident, iar ca singura rudă, Kate va trebui să aibă grijă de mica ei nepoată, Zoe (Abigail Breslin, v-o amintiţi din "Fiecare se crede normal"?), rămasă orfană.
Evident, pomenindu-se mătuşă peste noapte, Kate habar nu are ce înseamnă să creşti