Primul lucru pe care ar trebui sa il observe consumatorii atunci cand cumpara un telefon mobil ar trebui sa fie tara unde a fost produs si daca este comercializat cu acordul producatorului si/sau importatorului autorizat.pentru a avea siguranta utilizarii unor echipamente originale, riguros testate si autorizate, care beneficiaza de suport tehnic in garantie si postgarantie telefoanele mobile ar trebui sa aiba:
» holograma producatorului/importatorului pe telefon si baterie
» meniul telefonului in limba romana » manualul de utilizare in limba romana in original
» certificatele de garantie care sa permita accesul la service-ul autorizat al producatorului sau importatorului
» autocolantul pe cutia telefonului avand inscriptionat "telefon original". Foarte putina lume acorda atentie tipului bateriei cand cumpara un telefon nou. Asociatia pentru Protectia Consumatorilor (APC) Romania va ofera un mic indrumar pe care sa il consultati atunci cand cumparati un telefon mobil.
Ca regula generala, in ziua de azi, cu cat o baterie este mai mare si mai grea, cu atat si capacitatea acesteia este mai mare. Pe masura ce tehnologia avanseaza gasim si baterii relativ mici, dar "mari".
Primele baterii au fost cele Nickel cadmium (NiCad), apoi Nickel-metal hydride (NiMH), urmate de Lithium-ion (Li-ion) si in sfarsit Lithium-Polymer (Li-Po).
Daca nu folositi bateriile o perioada de timp, acestea se vor descarca de la sine in cateva saptamani. Este util ca din cand in cand sa le faceti o incarcare completa pentru a nu le scadea capacitatea din cauza nefolosirii. Primul lucru pe care ar trebui sa il observe consumatorii atunci cand cumpara un telefon mobil ar trebui sa fie tara unde a fost produs si daca este comercializat cu acordul producatorului si/sau importatorului autorizat.pentru a avea siguranta utilizarii unor echipamente originale, riguro