Spălături cu oţet. Suc de lămâie. Coitus interruptus, duşuri sau metoda calendarului. Pare incredibil, însă multe dintre românce recurg la aceste metode tradiţionale pentru a nu rămâne
Spălături cu oţet. Suc de lămâie. Coitus interruptus, duşuri sau metoda calendarului. Pare incredibil, însă multe dintre românce recurg la aceste metode tradiţionale pentru a nu rămâne însărcinate, argumentând că sunt la îndemână şi lipsite de efecte secundare. Cu toate acestea, conform datelor raportate de Organizatia Mondiala a Sănătăţii, în 2004, în România s-au înregistrat 883.37 de avorturi raportat la 1.000 născuţi vii, statistică ce ne plasează pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte incidenţa avorturilor.
"Datele ne arată că femeile din ţara noastră continuă să folosească, în mod eronat, avortul ca o soluţie de urgenţă. Sarcina neplanificată continuă să fie ultima verigă în lungul lanţ al slăbiciunilor legate de comportamentul sexual.
Dacă femeile ar înţelege că o simplă schimbare de atitudine ar duce la prevenirea avorturilor, totul ar fi mult mai simplu. Este absolut uimitor cum o bună parte îşi ghidează încă viaţa sexuală după reguli improvizate şi şansă" , potrivit dr. Borbala Koo, directorul executiv al Societăţii Române de Educaţie Contraceptivă şi Sexualitate. Studiile arată că deşi au informaţii cu privire la metodele contraceptive moderne, româncele încă nu şi-au conturat un stil de viaţă sănătos şi responsabil privind propria sexualitate.
Pe 26 septembrie a.c., la nivel internaţional se va sărbători pentru prima oară Ziua Mondială a Contracepţiei, eveniment la care va adera şi România.