Ca să te hrăneşti corect, trebuie mai întâi să înveţi care sunt produsele sănătoase şi apoi să încerci să afli unde se comercializează acestea Mulţi dintre români încearcă
Ca să te hrăneşti corect, trebuie mai întâi să înveţi care sunt produsele sănătoase şi apoi să încerci să afli unde se comercializează acestea
Mulţi dintre români încearcă să se hrănească pe cât se poate mai natural, evitând zahărul, grăsimile, sarea în exces şi aditivii periculoşi. Sătui de aerul poluat, acrindu-li-se de mâncarea tip fast-food care le-a otrăvit organismul şi de băuturile răcoritoare care le-au "mângâiat" papilele gustative, dar le-au dat peste cap sănătatea, românii încep să descopere produsele alimentare ecologice, care, deşi mai scumpe, au faima de a fi alimente "curate".
Producţia ecologică înseamnă obţinerea de produse agroalimentare fără utilizarea substanţelor chimice de sinteză. Producţia agroalimentară ecologică are drept scop realizarea unor sisteme agricole durabile, diversificate şi echilibrate, care asigură protejarea resurselor naturale şi sănătatea consumatorilor. Organismele modificate genetic şi derivatele acestora nu sunt permise în producţia agroalimentară ecologică.
Apariţia unor efecte metabolice generate de dezechilibre alimentare a dus la conştientizarea importanţei actului de nutriţie şi a determinat segmente semnificative de consumatori să se îndrepte spre alimente cât mai pure din punct de vedere biologic, spre aşa-numitele produse biologice.
Pentru a putea satisface cerinţele acestor segmente de consumatori, statele trebuie să plaseze agricultura biologică în centrul politicilor de dezvoltare pentru stimularea activităţilor de producţie, prelucrare şi comercializare. Cererea crescătoare de produse alimentare şi fibre ecologic pure a creat noi oportunităţi de desfacere pentru fermieri şi întreprinzători în întreaga lume.