Ceapa este mai tare decat lecitina • Conform ultimelor cercetari ale unor specialisti din Japonia, ceapa are cateva proprietati deosebite, printre care imbunatatirea memoriei
Cunoscuta de mai bine de 5.000 de ani, ceapa este un bun remediu in cazul persoanelor care au pierderi de memorie. Astfel, acestea pot simti revigorarea memoriei consumand constant ceapa. Un grup de cercetatori de la Universitatea Hokkaido Tokai din Japonia a intarit aceste presupuneri populare, concluzionand in urma unui studiu ca atat de populara ceapa are un efect pozitiv asupra memoriei. Totodata, aceasta dovada stiintifica le da sperante cercetatorilor sa foloseasca rezultatele si in cazul persoanelor care sufera de Alzheimer si Parkinson. Cum aceste boli sunt in legatura cu creierul, numai bine o reteta pe baza de ceapa ar putea duce la rezultate mai bune a tratamentelor in acest sens.
Prin descoperirea unui anti-oxidant in ceapa, se poate realiza o reactie in creier care conduce spre eliminarea toxinelor prezente aici. Antioxidantul, prin proprietatile sale, daca intra in combinatie cu toxinele daunatoare din structura creierului, le poate elimina destul de usor. Cele mai bune rezultate sunt obtinute atunci cand ceapa este usor calita, deoarece in acest moment, la caldura, din ceapa este secretata o compozitie de sulfur. Aceasta compozitie care contine sulfur constituie, practic, cheia pentru imbunatatirea memoriei. In schimb, daca gospodinele calesc mai mult ceapa, aceste proprietati nu mai sunt valabile, bucatile de ceapa neavand mai multa valoare decat un fir de iarba. Aceste proprietati ale cepei au fost descoperite si la usturoi. Dar ceapa nu are doar proprietati prin care stimuleaza memoria. Este si un bun remediu la raceala, diabet, osteoporoza, pentru circulatia sangelui. Ca o veste buna pentru persoanele care tin cura de slabire, ceapa nu