Muzeul „Astra" din padurea Dumbrava va deveni „laboratorul" oamenilor de stiinta pentru o noapte. Potrivit organizatorilor, evenimentele de vineri, 28 septembrie, incepind cu orele 16.00, sint adresate publicului larg, de la batrini la copii, pasionati de stiinta sau pur si simplu curiosi.
Savantii ii vor invita in lumea laboratoarelor lor si ii vor face „oameni de stiinta pentru o noapte". In acest fel, oamenii obisnuiti vor avea acces in universul fascinant al cercetatorilor, care li se va revela intr-un mod accesibil, oferindu-le posibilitatea de a descoperi partea distractiva a stiintei.
„Noaptea Cercetatorilor" este un eveniment de mare amploare, desfasurat concomitent in 31 de tari ale continentului European, in mai mult de 150 de orase, in acest an fiind ales si Sibiul alaturi de alte trei orase din Romania.
Experiente unice
O intiativa a UE, inceputa in 2005 sub titulatura „Researches in Europe", care isi propune sa aduca mai aproape cercetatorii de publicul larg se adreseaza in acest an si sibienilor. Pentru prima data, cercetatorii vin in echipa completa in Sibiu, iar oamenii de rind vor ocazia sa-i cunoasca nemijlocit si sa se bucure impreuna de momente unice.
„Cercetatorii traiesc printre noi, sint vedete, uneori anonime si modeste, printre ceilalti oameni. Staruri autentice si modele adevarate de performanta profesionala si pasiune stiintifica.
Intilnirea cu ei din „Noaptea cercetatorilor" ne va permite sa-i cunoastem mai bine pe ei si munca lor exceptionala si, mai ales, sa-i pretuim asa cum merita", spune Calin Tatomir, organizatorul evenimentului
Nu incercati acasa!
O cursa printre stele, lectii despre cum sa iti transformi bucataria intr-un laborator, o calatorie in interiorul creierului uman, experienta unei eruptii vulcanice, toate aceste senzatii vor fi traite