La inchiderea urnelor, putin peste un sfert din persoanele cu drept de vot trecusera pe la sectiile de votare pentru a-si exprima optiunea.
Situatia a fost inrautatita si de faptul ca, pe hirtie, populatia este foarte numeroasa dar, in fapt, multi oameni sint plecati la munca peste hotare.
Doar 1,6 % procent de prezenta la vot pina la ora 10, 10,3% la ora 14, 19,2% la ora 18 si 27,23% la ora 20, la inchiderea urnelor. “Repartizarea” voturilor pe “da” sau “nu” va fi cunoscuta doar in cursul zilei de astazi.
La orele amiezii, localnicii erau impartiti in doua tabere. Cei care ieseau de la urne isi exprimau speranta ca numarul votantilor va creste, in vreme ce altii care nu erau prea hotariti vorbeau despre bani cheltuiti aiurea pentru organizarea referendumului.
“Nu o sa merg la vot. Nu are rost. Eu am lucrat zeci de ani in fabrica si emanatiile de formaldehida erau si atunci. Am iesit la pensie, si am o virsta, si nu am murit, si nici nu am facut cancer. Pentru ce sa ma duc?”, se intreba, de dimineata, unul dintre localnici. Altii in schimb pareau mai hotariti ca niciodata. “Categoric ca mergem sa votam.
O sa votam pentru un oras curat. Nu vrem poluare si nu vrem sa isi bata nimeni joc de noi. Sper sa vina cit mai multi la vot”, a afirmat un alt localnic pus la tol festiv pentru o asa ocazie speciala. “Normal ca mergem. Indiferent cum iasa e datoria noastra.
Trebuie si locuri de munca, dar e mai important sa ai un oras curat si nepoluat”, a considerat un alt localnic plecat spre urne.
Duelul continua
Cele doua parti care se dueleaza prin acest referendum, Grupul de Initiativa si conducerea societatii Kronospan ramin in continuare pe pozitii. “Rezultatul referendumului va fi o hotarire de