După prezentarea cazului elevei care a obţinut media 10 la bacalaureat, dar care a ratat admiterea la facultate, ne-am gândit că n-ar fi rău să vedem ce s-a întâmplat cu ceilalţi bacalaureaţi de 10. Aşa că i-am căutat pe toţi şi am aflat că, din cei 50 de absolvenţi de liceu care au 10 pe linie, 30 au susţinut examen de admitere la diverse facultăţi, ceilalţi 20 au devenit studenţi în baza dosarului de admitere. În cazul celor 30 de absolvenţi de liceu care s-au supus unui examen de testare a cunoştinţelor, situaţia arată astfel: 23 dintre aceştia au fost admişi la specializarea la care au candidat, egalându-şi astfel performanţele dovedite la examenul de bacalaureat şi în timpul liceului, când au avut medii foarte mari. Există câteva cazuri de tineri excepţionali care au reuşit să menţină ştacheta foarte sus.
Adrian Ionuţ Stanciu, absolvent al Colegiului Naţional „B.P. Hasdeu” din Buzău, şi Monica Golumbeanu, absolventă a Colegiului Naţional „Carol I” din Craiova, au obţinut 10 pe linie la examenele de admitere la Facultatea de Automatică şi Calculatoare a Universităţii Politehnice din Bucureşti. La Academia de Studii Economice din Bucureşti, Delia Zanoschi, absolventă a Colegiului „Naţional” din Iaşi, şi Paul Adrian Giurgi, absolvent al Liceului Teoretic „Gheorghe Ţiţeica” din Drobeta-Turnu Severin, au fost admişi având punctajele finale 97,96 şi 96,97.
Ceilalţi 7 candidaţi care au susţinut examen de admitere nu s-au regăsit pe lista elevilor admişi pentru că nu au obţinut medii suficient de mari. Aceştia şi-au depus dosarele la alte facultăţi unde admiterea s-a făcut pe bază de dosar, au rămas la respectiva facultate, cu taxă, sau au optat pentru diverse facultăţi particulare.
Cei 20 de elevi care au optat pentru facultăţi ce nu au organizat concurs de admitere au scăpat de emoţia unor examene suplimentare şi s-au bazat pe mediile mari de la ba