73 de hectare de pădure din Parcul Natural Bucegi sunt pe cale de a deveni noul cartier de lux al Sinaiei Peste 250 de milioane de euro se vor investi în următorii cinci ani pentru dezvoltarea „Perlei Bucegilor“. Parteneriate public private, finanţări europene şi „buni samariteni“ pun umărul la transformarea ei în cea mai importantă destinaţie montană din România. Deşi turismul de afaceri câştigă teren în România în faţa celui de plăcere
73 de hectare de pădure din Parcul Natural Bucegi sunt pe cale de a deveni noul cartier de lux al Sinaiei
Peste 250 de milioane de euro se vor investi în următorii cinci ani pentru dezvoltarea „Perlei Bucegilor“. Parteneriate public private, finanţări europene şi „buni samariteni“ pun umărul la transformarea ei în cea mai importantă destinaţie montană din România.
Deşi turismul de afaceri câştigă teren în România în faţa celui de plăcere, Sinaia mizează pe agrement. Planurile de transformare a oraşului într-o localitate mult mai dinamică încep cu telegondola, la poalele căreia va fi construită de la zero, pe o suprafaţă de 73 de hectare, noua „zonă bună“ a oraşului.
Implementarea unui cartier rezidenţial într-o arie plină de conifere va avea însă un anumit preţ în natură. „Ne vom folosi de poieniţele existente, iar pădurea va fi defrişată doar pe alocuri, în procent de 10-12%“, spune Onorel Lovin, şeful serviciului urbanistic de la Primăria Sinaia.
Săptămâna aceasta va fi adusă în România telegondola care va lega oraşul de vârful muntelui. Municipalitatea speră că va fi pusă în funcţiune în luna decembrie a acestui an. Investiţia în telegondolă se ridică la 5,5 milioane de euro, costuri suportate de către guvernul României şi de primăria oraşului. Punctul de plecare al telegondolei se află în apropierea Ta