Selecţia, fidelizarea şi recompensarea salariaţilor în funcţie de performanţă sunt provocările pieţei de profil. Pe fondul adâncirii crizei de forţă de muncă specializată de pe piaţa Selecţia, fidelizarea şi recompensarea salariaţilor în funcţie de performanţă sunt provocările pieţei de profil.
Pe fondul adâncirii crizei de forţă de muncă specializată de pe piaţa românească, recrutarea a devenit cea mai mare problemă a specialiştilor în resurse umane. Pe de altă parte, angajatorii se confruntă cu candidaţi slab pregătiţi şi fără experienţă, dar cu pretenţii salariale din ce în ce mai mari. Acestea sunt principalele concluzii ale unui studiu realizat de compania de consultanţă Corporate Dynamics International.
Recrutarea a devenit, la nivelul anului 2007, una dintre problemele cele mai mari cu care se confruntă directorii de resurse umane, datorită ofertei limitate de angajaţi care corespund cerinţelor şi bugetelor angajatorilor, se arată într-un studiu realizat recent de compania de consultanţă în resurse umane Corporate Dinamycs International.
În acelaşi timp, pe fondul lipsei de candidaţi, specialiştii în resurse umane anticipează creşterea în continuare a veniturilor salariale pe piaţa românească. "România se confruntă cu candidaţi slab pregătiţi şi fără experienţă, dar cu pretenţii salariale din ce în ce mai mari. În condiţiile presiunii lipsei de candidaţi, este de aşteptat ca aceste probleme să se accentueze şi să asistăm în continuare la o creştere a veniturilor salariale", a declarat Decebal Leonard Marin, managing partner în cadrul Corporate Dynamics International.
Acesta a explicat că pe piaţa românească există o criză de personal atât la nivelul forţei de muncă specializate, cât şi pentru forţa de muncă necalificată, fenomen care s-a adâncit în special după integrarea României în Uniunea Europeană.
" Dacă înainte d