Una dintre cele mai profitabile investiţii pe termen mediu şi lung este cea în obiecte de artă şi antichităţi. Iubitorii de artă pur şi simplu şi iubitorii de profit mare pe termen lung Una dintre cele mai profitabile investiţii pe termen mediu şi lung este cea în obiecte de artă şi antichităţi.
Iubitorii de artă pur şi simplu şi iubitorii de profit mare pe termen lung sunt cele două mari categorii de investitori care cheltuie milioane de euro pe tablouri, pendule, garnituri de mobilă medievale sau statuete. Comercializarea obiectelor de artă este o afacere profitabilă şi în România, chiar dacă porneşte din postura unui business de nişă.
Dacă un obiect nou îşi pierde mare parte din valoare odată cu ieşirea lui din magazin, nu la fel se întâmplă şi cu antichităţile. Valoarea lor creşte cu trecerea timpului, iar cei care fac astfel de investiţii nu pierd aproape niciodată.
România rurală este plină încă de obiecte de artă extrem de valoroase. Fiecare regiune a ţării cu specificul ei. Lucrul acesta este bine cunoscut şi de proprietarii magazinelor de antichităţi, care străbat ţara în lung şi-n lat pentru a-şi achiziţiona o garnitură de mobilă de la 1870, o pendulă elveţiană extrem de valoroasă sau o ladă de zestre transilvăneană veche de 350 de ani, care poate ajunge la un milion de euro.
Povestea vinde obiectele vechi
Foarte mulţi ţărani, care au aceste obiecte de valoare în casă, le vând pe nimic "vânătorilor de antichităţi" care le revând apoi de sute sau chiar mii de ori mai scump. Acest fenomen este la fel de vechi ca şi antichităţile şi reprezintă principalul motor al businessului cu obiecte vechi. Povestea obiectelor a dispărut odată cu explozia de valută de pe piaţa artei.
"Cumpăr obiecte de artă şi ofer valută" era un anunţ care, după "90, într-o ţară privată multă vreme de această monedă, suna foarte tentant. "M