Directia Judeteana pentru Tineret in parteneriat cu Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog si cu Protoieria Braila deruleaza, in perioada septembrie - noiembrie, proiectul "Educatie prin credinta". Actiunile se adreseaza asistatilor social aflati in grija Serviciului de Asistenta Sociala din cadrul Protoieriei.
Tinerii cu nevoi speciale de la Scoala Speciala de Arte si Meserii au participat, ieri, la o dezbatere referitoare la efectele nocive ale consumului de droguri. Scopul seminariilor este de a diminua factorii de risc in ceea ce priveste generatia tinara prin preventia consumului de stupefiante. "Obiectivele propuse in proiect urmaresc informarea, educarea si sensibilizarea tinerilor cu un grad de vulnerabilitate crescut in legatura cu acest flagel. Este vorba de persoanele asistate in cantinele parohiale care invata ce inseamna un stil de viata sanatos, fara substante psihotrope. Lor li se ofera sapun, pasta de dinti. Tot in cadrul proiectului va fi realizata o masa rotunda cu preotii care au enoriasi din grupul tinta pe care ii vor informa astfel incit si ei, la rindul lor, sa-i invete pe ceilalti. Atit institutiile antidrog, cit si biserica promoveaza aceleasi valori. Ambele pun accent pe un stil de viata fara abuzuri", ne-a declarat Olga Condrat, consilier in cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Braila.
Biserica adopta o pozitie ferma in sensul ca dependenta inseamna patima. Consilierea pastorala joaca un rol primordial in prevenirea comportamentelor adictive. Cei prezenti la seminarul de ieri de la Protoierie considera ca implicarea bisericii in activitatile educative privind consumul de tutun, alcool, droguri este binevenita, tinind cont ca multi beneficiari au incredere foarte scazuta in institutiile statului din cauza faptului ca se confrunta cu saracia, nu au locuinte. "Recuperare fara credi