O serie de oameni de afaceri brazilieni sunt interesaţi să investească în mai multe sectoare de activitate din judeţul Gorj. Sud-americanii vor să construiască o termocentrală între Rovinari şi Turceni, acesta fiind cel mai avansat proiect.
În judeţul Gorj se află, în prezent, două delegaţii formate din oameni de afaceri şi oficiali din Statele Unite ale Americii şi din Brazilia. Investitorii sud-americani sunt interesaţi să investească în sectorul energetic, precum şi în alte domenii de activitate. Ei vor să construiască o termocentrală pe lignit între Rovinari şi Turceni, localităţi unde se află cele mai mari grupuri termoenergetice din România. Delegaţia sud-americană a vizitat mai multe exploatări miniere din Gorj, fiind însoţită de liderul sindical Marin Condescu, preşedintele Uniunii Sinidicatelor Miniere din Oltenia (USMO). Acesta a precizat că negocierile cu investitorii brazilieni durează de peste o lună: „De pe 7 august purtăm negocieri în vederea materializării acestor investiţii, care ar fi benefice pentru judeţul Gorj“.
Liderul sindical a mai precizat că sud-americanii doresc să facă investiţii şi în alte domenii: „Nu vor să se limiteze doar în producerea de energie electrică pe bază de cărbune, ci şi în sistem hidro şi eolian. Mai doresc să investească în turism şi în domeniul imobiliar. Se lucrează la întocmirea unor protocoale şi parteneriate de colaborare“.
Potrivit lui Corneliu Boldor, purtătorul de cuvânt al SNLO, conducerea societăţii s-a întâlnit cu delegaţia braziliană.
Studiu pentru construirea unei termocentrale în Motru
În această perioadă, în judeţul Gorj se mai află o delegaţie formată din oameni de afaceri şi reprezentanţi ai Agenţiei Statelor Unite pentru Comerţ şi Dezvoltare (USTDA), care finanţează întocmirea unui studiu de fezabilitate în vederea construirii unei termocentrale în zona minie