Exerciţiile pot fi practicate atât acasă, cât şi la locul de muncă. Stresul, oboseala cronică şi ritmul alert în care trăim îşi pun amprenta într-o egală măsură atât asupra Exerciţiile pot fi practicate atât acasă, cât şi la locul de muncă.
Stresul, oboseala cronică şi ritmul alert în care trăim îşi pun amprenta într-o egală măsură atât asupra spiritului, cât şi asupra corpului nostru. Yoga este o formă de relaxare, cu o tradiţie de peste 2.000 de ani, ce îşi are rădăcinile în practica japoneză de unire a corpului şi a spiritului pentru un mai bun control asupra propriului corp.
Realizate sub atenta îndrumare a unui instructor, poziţiile yoga sunt extrem de eficiente în creşterea flexibilităţii corpului şi în eliberarea blocajelor energetice resimţite la nivelul organismului. Pe lângă creşterea flexibilităţii, exerciţiile yoga de reglare a posturii contribuie şi la întărirea corpului, la scăderea în greutate şi la tratarea unor afecţiuni comune precum durerile de spate.
"Oamenii încep să practice yoga deoarece doresc să înveţe să-şi controleze propriul corp şi pentru că la sfârşitul unei şedinţe yoga au sentimentul de satisfacţie că au făcut ceva pentru ei înşişi. Beneficiile sunt pe termen lung, o respiraţie corectă oferindu-ne un tonus mental, în timp ce exerciţiile de exersare a posturii ne pun sângele în mişcare", ne-a explicat Gabriel Neacşu, instructor yoga, preşedintele Yoga Club din Bucureşti.
O şedinţă completă de yoga poate dura de la o oră la trei ore, în funcţie de nivelul cursanţilor. Aceasta cuprinde: exerciţii de stabilire a poziţiei corporale, în care se încearcă coordonarea respiraţiei cu postura (şase respiraţii într-o poziţie, după care poziţia se schimbă), exerciţii de respiraţie, fiecare tip de respiraţie corespunzând unui tip de personalitate, 20 de minute de relaxare în poziţia întins pe spate şi, nu în ultimul rând