Se pregateste un act de teroare in Romania. Unul despre care nu au aflat nici Scotland Yard, nici MI6 si nici chiar viligentii de la NSA care asculta telefoanele Al Qaeda din Pakistan, profitand de vidul legislativ si de absenta unor vajnici aparatori ai drepturilor omului ca Renate Weber sau Gabriela stefan din peisajul asiatic. Se pregateste un vot in Parlamentul Romaniei la o motiune de cenzura.
Pe cine ar trebui sa ingrijoreze acest lucru? Pe guvernul care sta sa pice? As! Ei au probleme cu procuratura, nu cu
Parlamentul. Pe guvernul care sta sa vina? Har Domnului, inconstienta e asa de mare ca se gasesc destui amatori. Nu, spaima cea mare nu e la cei care ar putea pica, nici la cei care ar putea urca, ci numai la cei care voteaza. Anonim, dar si anonimatul are riscuri.
Vorba aceea, sub comunism multi nu aveau ganduri negative cu partidul nici in privat, ca se stiau prea bine ca sa le fie teama in primul rand de ei insisi. Dupa 1990 multi din astia te luau deoparte si iti povesteau prin ce teroare au trecut ei sub comunism.
Iata ca o sursa absolut sigura, senatorul Corneliu Vadim Tudor, ne anunta ca asa stau lucrurile si azi. Parlamentul nu este sediul suveranitatii, cum gresit am putea crede, ci al terorii. Cei de acolo nu au puterea sa faca praf legi si oameni (cum adesea fac), ci sunt niste ocnasi legati cu lantul de vasla.
In plasticele cuvinte ale senatorului Tudor: "Cum ii aparam noi pe colegii nostri senatori si deputati care sunt terorizati de sefii lor de partid sau de liderii lor de grup? Sunt terorizati. Cum poate fi aparat un coleg de la PSD, care deodata se metamorfozeaza, este paralizat de frica, amenintat ca va fi dat afara?".
La extrema cealalta - unde ne duce viata - un baiat cu simt artistic, chestorul Camerei, deputatul UDMR, Kelemen Hunor, despre care unii cred ca ar fi suc