Universitatea privata „Spiru Haret” inscrie studenti pe banda rulanta la invatamant la distanta (ID) la facultati care nu sunt acreditate pentru aceasta forma de studiu.
Site-ul Universitatii „Spiru Haret” prezinta potentialilor candidati o oferta cu 17 specializari la care pot urma cursuri de ID la facultatile din Bucuresti ale Universitatii. Dintre acestea, doar cinci au autorizatie provizorie de functionare pentru invatamant la distanta, ceea ce inseamna ca vor fi acreditate abia peste 7 sau 8 ani.
Din lista cu toate facultatile autorizate provizoriu sau acreditate, potrivit unei hotarari de guvern din iunie 2007, reiese ca celelalte 12 specializari ale universitatii bucurestene functioneaza in ilegalitate.
Acestora li se adauga alte opt specializari la facultati din provincie care apar pe site-ul universitatii si cu varianta de ID, desi nu sunt autorizate pentru aceasta forma de invatamant.
Mai mult, angajatele de la secretariatul universitatii induc in eroare candidatii care cer mai multe informatii despre facultatea pe care vor s-o urmeze la ID. „Da, suntem acreditati. Nu veti avea nicio problema sa va dati licenta”, vine raspunsul prompt al secretarei de Departamentul ID al Universitatii „Spiru Haret”.
Candidati momiti
Cristiana C., studenta in anul IV la Facultatea de Medicina din cadrul Universitatii „Carol Davila” Bucuresti, este unul dintre candidatii care au cazut in plasa intinsa de reprezentantii „Spiru Haret”.
Cristina s-a inscris toamna aceasta la Facultatea de Sociologie-Psihologie din cadrul Universitatii „Spiru Haret”, la ID, unde taxa anuala este de 900 de lei.
„Nimeni de la facultate si de la comisia de admitere nu a mentionat micuta problema existenta: ID-ul nu este acreditat. Cu toate acestea, mi s-a promis o diploma si am fost incurajata sa ma inscriu”