OLT. Un proiect de informare europeană despre managementul deşeurilor, în contextul aderării României la Uniunea Europeană, destinat firmelor din judeţul Vâlcea a demarat ieri prin intermediul unei finanţări PHARE. Iniţiatorul proiectului este Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) Vâlcea, în parteneriat cu Agenţia de Protecţie a Mediului şi Primăria Râmnicu Vâlcea.
Potrivit reprezentanţilor CCI, scopul proiectului este de a îmbunătăţi semnificativ nivelul de cunoaştere a impactului aderării din perspectiva responsabilităţilor ce revin agenţilor economici generatori de deşeuri şi administraţiilor locale din judeţul Vâlcea în domeniul gestionării într-un interval de 12 luni.
Cu un buget total de 47.392 de euro, din care Uniunea Europeană, prin Fondul Europa 2005, vine cu peste 37.000 de euro, iniţiatorii vor tipări două tipuri de pliante informative, care vor conţine elemente importante ce trebuie cunoscute în vederea respectării normelor europene din sectorul gestiunii deşeurilor. De asemenea, tot în cadrul programului se vor realiza un CD de promovare, o pagină web şi o serie de sesiuni de informare. Organizatorii susţin că vor beneficia de pe urma programului ce va fi implementat atât personalul celor 73 de agenţi economici identificaţi ca fiind principalii generatori de deşeuri municipale şi menajere, cât şi angajaţii celor 12 primării pe raza cărora vor funcţiona depozite de deşeuri. Până în anul 2010, România va trebui să îşi diminueze cantitatea de gunoi menajer cu 20%, aşa cum se arată în cerinţele Uniunii Europene în domeniul gestiunii deşeurilor.
OLT. Un proiect de informare europeană despre managementul deşeurilor, în contextul aderării României la Uniunea Europeană, destinat firmelor din judeţul Vâlcea a demarat ieri prin intermediul unei finanţări PHARE. Iniţiatorul proiectului este Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) Vâlcea, în parte