Circuit ce asigura securitate sanitara
Unitatea de productie a fost realizata la cele mai competitive standarde europene in domeniu, utilajele de procesare a laptelui fiind livrate de firma Tetra Pak din Suedia, una dintre cele mai cunoscute in domeniu din Europa.
Dupa cum ne preciza Traian Simion, directorul tehnic al companiei, noua fabrica a Albalact este, la ora actuala, cu siguranta, cea mai moderna si performanta din sud-estul Europei. Explicatiile la fata locului oferite jurnalistilor prezenti la inaugurare, dar si instalatiile in sine, demonstreaza ca fabrica dispune de conditii de siguranta deplina igienico-sanitara.
Pe fluxul tehnologic, incepind de la descarcarea laptelui brut din cisterne, pina la ambalarea produsului finit, contactul direct al personalului cu acesta este, practic, inexistent, inclusiv spalarea instalatiilor si recipientilor facindu-se automat.
Un alt amanunt important in sensul sigurantei sanitare pare a fi faptul ca fabrica dispune de instalatii separate pentru spalarea instalatiilor prin care circula laptele, inainte si dupa pasteurizare.
Spatiu pentru o dezvoltare ulterioara
Investitiei de la Oiejdea i-a fost alocata o suprafata de 11.000 de metri patrati, dintr-un total de 50.000 de metri patrati de teren de care dispune compania in acelasi perimetru. Amanuntul este unul deloc lipsit de importanta in privinta perspectivei pe termen cel putin mediu, existind astfel posibilitatea dezvoltarii capacitatii de productie. Actuala fabrica are o capacitate de prelucrare a 200.000 litri lapte pe zi.
Raul Ciurtin
“Decizia noastra de a construi o fabrica noua poate fi considerata si un raspuns la increderea pe care o avem din partea clientilor nostri. Ei sint cei care apreciaza produsele Albalact si datorita lor sintem astazi printre primii produc