După un început în ascensiune, toţi indicii au fost afectaţi de deprecieri de peste 1%. Şedinţa bursieră de ieri a respectat scenariul sesiunii anterioare, când, după un debut pe După un început în ascensiune, toţi indicii au fost afectaţi de deprecieri de peste 1%.
Şedinţa bursieră de ieri a respectat scenariul sesiunii anterioare, când, după un debut pe creştere, indicii au raportat, la finalul zilei, un bilanţ negativ. Valoarea schimburilor perfectate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a urcat cu 26,7% faţă de şedinţa anterioară, până la 18,2 milioane de euro (61,52 milioane lei).
Evoluţiile din ultimele şedinţe sunt puse pe seama investitorilor străini, care continuă să-şi marcheze profiturile. Adrian Simionescu, directorul general al Finans Securities, a explicat pentru NewsIn că cel mai mult au fost vândute acţiuni lichide, ceea ce reprezintă un indiciu al activităţii investitorilor instituţionali. "Fie a fost o retragere, fie investitorii instituţionali şi-au marcat profiturile, mai ales dacă ne gândim că săptămâna viitoare se închide anul fiscal american", a precizat Simionescu.
Tranzacţii de 32 milioane de lei cu acţiuni SIF
Indicele compozit al bursei, BET-C, a scăzut cu 0,67%, iar indicele BET, care monitorizează evoluţia celor mai lichide zece titluri listate, s-a depreciat cu 0,57%. Indicele celor cinci societăţi de investiţii financiare (SIF), BET-FI, a coborât cu 1,04%, iar indicele ROTX, jucat la Bursa din Viena, a pierdut 0,64%.
Tranzacţiile cu acţiunile SIF au cumulat 32,04 milioane lei (9,48 milioane euro) şi au reprezentat 52% din rulajul total al pieţei.
Acţiunile SIF Oltenia (SIF5) au fost cele mai lichide din segmentul financiar, ocupând prima poziţie în topul lichidităţii, cu schimburi de 9,33 milioane lei, în vreme ce acţiunile SIF Moldova (SIF2) au înregistrat tranzacţii în valoare de 7,08 milioane