Societatea Română de Televiziune (SRTv) nu va mai putea transmite programele TVR 1 pe frecvenţa naţională II din Republica Moldova, deoarece aceasta a fost alocată companiei moldoveneşti
Societatea Română de Televiziune (SRTv) nu va mai putea transmite programele TVR 1 pe frecvenţa naţională II din Republica Moldova, deoarece aceasta a fost alocată companiei moldoveneşti TLF M International, care deţine postul de televiziune 2 Plus.
Frecvenţa a fost câştigată în urma unui concurs organizat de Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) din Republica Moldova. Firma TLF M International este condusă de un cetăţean român, fost angajat al unei bănci private din Republica Moldova.
Directorul postului 2 Plus, Răzvan Paveliu, a declarat că fondatorul se angajează să retransmită în continuare, în proporţie de 70%, programele TVR 1, după ce va fi încheiat un acord în acest sens cu SRTv.
2 Plus s-a angajat să plătească restanţele de aproximativ 150.000 de dolari acumulate de SRTv faţă de societatea moldovenească de stat Radiocomunicaţii, datorie acumulată din luna iunie, moment din care nu au mai fost transferate plăţi din partea televiziunii publice din România către difuzorul din Moldova.
Alexandru Sassu: Este o măsură ilegală
Într-o scrisoare adresată preşedintelui CCA, Gheorghe Gorincioi, preşedintele-director general al SRTv, Alexandru Sassu, îşi exprimă regretul faţă de anularea licenţei de emisie, a cărei titular este televiziunea publică, şi faţă de scoaterea la concurs a frecvenţei pe care sunt difuzate programele TVR 1 pe teritoriul Republicii Moldova.
Sassu consideră că scoaterea la concurs a licenţei a fost o măsură ilegală. Conducerea TVR precizează că, la data deciziei CCA, toate obligaţiile sale financiare erau achitate la zi.
TVR 1 era unul dintre cele trei posturi de televiziune ale căror programe puteau