Psihologii au ajuns la concluzia că un mic flirt (un zâmbet, răspunsul la salut unei persoane pe care o cunoşti din vedere etc) are efecte nu numai în ce priveşte atragerea unei femei, ci chiar în a îndepărta efectele negative ale firii antisociale a unor bărbaţi. Când întâlnim alte persoane, nu interacţionăm cu imagini statice, deşi cele mai multe studii de atractivitate se realizează pe astfel de imagini, a explicat psihologul Andrew Clark, de la Universitatea din Bristol, Marea Britanie.
Oamenii de ştiinţă britanici au devenit interesaţi de mişcările faciale, ingredient esenţial în flirt, ca sursă de informaţie pentru potenţialii parteneri. În cadrul studiului, bărbaţii au fost puşi să spună unele fraze, unele sociale şi altele antisociale, în timpul discuţiilor cu femei. În general, femeile au preferat bărbaţii care au făcut „declaraţii” prosociale, dar importanţa a fost plasată în funcţie de interesul pentru o relaţie pe termen scurt sau pe termen lung cu respectivul bărbat.
Femeile interesate mai mult de o aventură decât de o relaţie pe termen lung au clasificat ca atractivi bărbaţii care flirtau mai mult în „clipurile” vizionate. Un bărbat care flirtează arată încredere socială, ceea ce poate duce la ideea că are gene bune, a spus psihologul, şi, de asemenea, poate arăta că sunt mai interesaţi de sex. „Cred că bărbaţii antisociali care flirtează fie păcălesc femeile că ei de fapt nu sunt chiar atât de răi, fie chiar demonstrează că nu sunt răi”, a mai spus Clark. (L.S.)
Psihologii au ajuns la concluzia că un mic flirt (un zâmbet, răspunsul la salut unei persoane pe care o cunoşti din vedere etc) are efecte nu numai în ce priveşte atragerea unei femei, ci chiar în a îndepărta efectele negative ale firii antisociale a unor bărbaţi. Când întâlnim alte persoane, nu interacţionăm cu imagini statice, deşi cele mai multe studii de atractivitate se