Decizia Comisiei Europene de a verifica modul în care a fost privatizată societatea Tractorul UTB SA este salutată de senatorul PLD, Nicolae Vlad Popa. Senatorul este unul dintre cei care a criticat modul în care a fost vândută uzina braşoveană şi suma obţinută în urma tranzacţiei, care de la bun început a spus că suma pe care a fost dată uzina este mult prea mică faţă de potenţialul ei.
„Comisia Europeană va verifica aşa-zisa licitaţie şi va vedea că acolo s-a făcut o inginerie financiară. În acel moment mi se va da dreptate pentru ce am susţinut până acum”, susţine senatorul Popa, care a criticat, ieri, onorariul perceput de Casa de Insolvenţă Transilvania, cea care s-a ocupat de lichidarea uzinei, spunând că suma primită a fost foarte mare în comparaţie cu ce a fost de făcut.
„Pentru a întocmi câteva hârtii, suma de trei milioane de euro, cât s-a spus că s-a dat, este foarte mare. Însă, din interiorul Casei de Insolvenţă Transilvania, am aflat că, de fapt, onorariul a fost dublu, de şase milioane de euro. Şi banii ăştia au fost bani publici. Nu este de acceptat aşa ceva”, susţine senatorul PLD Nicolae Vlad Popa, care aminteşte şi faptul că fostul lider de sindicat din Tractorul UTB SA, Gheorghe Apostu, a fost angajat în primele zile de la venirea la Braşov a Casei de Insolvenţă Transilvania. Senatorul PLD spune că Gheorghe Apostu are acum un venit de 50 – 60 de milioane de lei vechi, în care este şi salariul compensatoriu. „Acesta este motivul pentru care domnul Apostu a şi spus că privatizarea cu firma Flavus Investiţii SRL este o afacere bună. Păi, între Flavus Investiţii şi Casa de Insolvenţă Transilvania este o înţelegere, mai ales că au acelaşi avocat, iar toată afacerea s-a făcut sub oblăduirea AVAS-ului”, a completat senatorul Nicolae Vlad Popa, amintind totodată de faptul că SIF Transilvania, acţionar cu 17% la Tractorul, nu a primit nimic în