Poţi să îngrijeşti natura şi de acasă, şi de la serviciu. Organizaţiile de mediu îţi spun tot ce vrei pentru un mod de viaţă „verde”. Cei de la Greenpeace îţi dau sfaturi la care, poate, nu te-ai gândit niciodată. De pildă, în pauza de la serviciu poţi să-ţi bei cafeaua dintr-o cană de ceramică, să foloseşti creioane (cerate sau colorate) în locul markerelor şi al cariocilor şi, în locul benzii adezive să foloseşti agrafe, capse, sfoară sau lipici normal. Refoloseşte pixurile, înlocuieşte pasta, xeroxează cât mai puţin, refoloseşte plicurile, printează faţă – verso, iar pentru cafetieră cumpără un filtru din pânză şi renunţă la cel din hârtie.
Aminteşte-ţi să-ţi programezi PC-ul la consum redus, cumpără un singur exemplar dintr-o anumită publicaţie şi lasă-l într-o cameră comună, astfel încât să poată fi citit de cât mai multe persoane. Preferă mobilierul din fibre naturale, lemn, metal sau sticlă şi evită să foloseşti PVC-ul fiindcă întregul său ciclu de viaţă poluează casa şi mediul. Unge balamalele şi comutatoarele cu ulei de ricin sau uleiuri naturale în locul lubrifianţilor care conţin solvenţi, alege vopsele pe bază de apă, cumpără produse autohtone, care nu au traversat jumătate de glob până să ajungă la tine acasă. Foloseşte numai baterii reîncărcabile care, la sfârşit, pot fi reciclate.
Acasă vopseşte-ţi pereţii în alb: albul pereţilor reflectă bine lumina, aşa că poţi să-ţi pui liniştit becuri ecologice, cu consum mic. Repară-ţi robinetul, un robinet care picură consumă aiurea vreo 17 litri de apă pe zi. Robineţilor de la baie şi de la bucătărie li se poate ataşa un dispozitiv asemănător unei site: consumul scade cu 20%, iar tu nu vei simţi diferenţa. Cei mai economici robineţi sunt cele cu senzor, ele scad consumul până la 70%, dar deocamdată acestea costă mult. Dacă vrei să trimiţi pachete sau scrisori prin curier, sună la o firmă care folo