Prima oară l-a băut cănd avea 17 ani. L-a băut cu puţină apă. Apoi, viaţa l-a adus in postura de a deveni cel mai bun degustător şi consultant in domeniu. Adică, in domeniul băuturii incercate in adolescenţă. Respectiv whisky.
Prima oară l-a băut cănd avea 17 ani. L-a băut cu puţină apă. Apoi, viaţa l-a adus in postura de a deveni cel mai bun degustător şi consultant in domeniu. Adică, in domeniul băuturii incercate in adolescenţă. Respectiv whisky.
Robert Hicks este un scoţian veritabil. A debutat in branşa licorii sus pomenite in 1964. După ce a dobăndit cunoştinţe despre toate aspectele industriei - de la distilare, maturare, arome şi pănă la imbuteliere, s-a alăturat brandului Hiram Walker şi Fiii (Scoţia) Ltd. -  proprietarii Ballantineâs - in 1970 ca Assistant Blender, ajungănd, după ani, să fie Master Blender. Are un CV impresionant, intr-o ramură la fel de impresionantă. Dar⦠cum e să fii un "Whisky-man"? Un fel de rege al unei licori bărbătoase şi pretenţioase? Răspunde chiar domnul Hicks, care zilele acestea s-a aflat intr-o scurtă vizită in Romănia.Â
Totul. Ce inseamnă de fapt această băutură pentru el? "Inseamnă totul⦠Am ieşit la pensie, m-am retras din activitate cu doi ani in urmă, cănd mi s-a propus să fiu consultant. Soţia mea imi zice că acum muncesc mult mai mult călătorind prin lume şi vorbind despre whisky. Am inceput in 1964, şi de atunci nu am mai găsit o altă meserie care să-mi placă la fel de mult! E ceea ce mi-am dorit mereu să fac." Totuşi, cum a ajuns să fie degustător? "M-am aflat la locul potrivit, la momentul potrivit. Am avut noroc. In total sunt doar şapte sau opt maeştri degustători in Scoţia şi in toată lumea. Nu e o meserie pe care o poţi invăţa la şcoală sau la facultate. Pur şi simplu trebuie să vrei să o faci. Cănd am inceput, in â64, eram contabil la o firmă producătoare de whisky. Am