Desi bine pregatiti din punct de vedere teoretic, o parte dintre trainerii de pe piata locala nu au experienta manageriala necesara livrarii unui training destinat celor care ocupa pozitii de top in organizatii. Iar acest lucru nu ii ajuta cand trebuie sa stea in fata mai multor persoane cu functii de conducere in companii, care au trait "pe viu" problemele unui business si. .. nu le-au citit doar in carti.
"Shift-ul trebuie sa se produca in directia selectarii trainerilor in functie de experienta profesionala, trebuie sa existe o mixtura intre know how-ul propriu si experienta pe care a dobandit-o in compania unde a lucrat pana atunci", a declarat Marius Girlea, director executiv al companiei de training Develor, prezent la cea de-a patra Conferinta Nationala Anuala de Training, organizata de Public Share, care detine site-ul business-edu.ro, organizator de targuri si conferinte cu profil educational.
Pe de alta parte, Costea Dumitrescu, partener al companiei de training si consultanta Ascendis este de parere ca exista doua categorii de traineri: oamenii care incearca sa devina sau devin traineri profesionisti, vin cu studii de psiho-sociologie, dar se lanseaza in subiecte de business cu mult inainte "sa aiba dreptul" sa faca un astfel de lucru.
"Daca te duci in fata unui grup de manageri, trebuie sa vorbesti despre a face management si nu despre ce ai citit in carti", spune el, precizand ca background-ul nu este cel mai important in training, ci este nevoie mai ales de experienta si expertiza.
Dumitrescu este de parere ca unii manageri aleg sa devina traineri pentru ca este o meserie mai putin stresanta.
"Multi dintre manageri nu si-au vazut copiii crescand sau pur si simplu nu tin sa ajunga multimilionari", mai adauga el.
Situatia cel mai frecvent intalnita este cea a managerilor care stau in business o perioada, apoi "ie