Ministerul Agriculturii va elabora, până la 15 noiembrie, procedurile privind înregistrarea şi protejarea produselor tradiţionale româneşti în Uniunea Europeană, iar documentaţia va putea fi depusă începând cu 1 ianuarie 2008.
Produsele agricole şi alimentare tradiţionale pot fi înregistrate în prezent la Ministerul Agriculturii, fiind protejate la nivel naţional, însă nu şi la nivelul Uniunii Europene. În România sunt înregistrate peste 1.500 de produse tradiţionale, protejate prin legislaţia naţională, lista incluzând brânză şi caşcaval, produse din industria de panificaţie, a cărnii, băuturilor alcoolice, a legumelor şi fructelor, mierii sau lactatelor. (P.B.)
Ministerul Agriculturii va elabora, până la 15 noiembrie, procedurile privind înregistrarea şi protejarea produselor tradiţionale româneşti în Uniunea Europeană, iar documentaţia va putea fi depusă începând cu 1 ianuarie 2008.
Produsele agricole şi alimentare tradiţionale pot fi înregistrate în prezent la Ministerul Agriculturii, fiind protejate la nivel naţional, însă nu şi la nivelul Uniunii Europene. În România sunt înregistrate peste 1.500 de produse tradiţionale, protejate prin legislaţia naţională, lista incluzând brânză şi caşcaval, produse din industria de panificaţie, a cărnii, băuturilor alcoolice, a legumelor şi fructelor, mierii sau lactatelor. (P.B.)