Sistemul de sanatate din Romania a fost dotat cu 250 de ambulante pentru consultatii la domiciliu, dintre care primele 50 au fost achitate din banii colectati pe "taxa de viciu", a declarat, luni, ministrul Sanatatii Eugen Nicolaescu.
Ambulantele au fost achiziionate in urma contractului semnat in 2007, urmand ca Romania sa primeasca diferenta de ambulante pana la 1.500 in cursul lui 2008, in valoare de 503.397.131 milioane de lei.
"Au fost licitatii care s-au desfasurat cu mare greutate, si tocmai pentru ca legea licitatiilor publice era una care permitea abuzuri din partea unora sau altora ne-am si lungit cu termenele de livrare.
Din pacate unele masini vor veni anul viitor , intrucat nimeni nu are pe stoc 1.500 de ambualnte. Ele se fac la comanda, dar cel mai greu este medicalizarea lor.
Pana la 15 noiembrie vor fi livrate 250 de masini de acest tip, adica de consultatii la domniciliu, dar si altele, respectiv 150 de ambulante de transport de tip A2 si 300 de bucati de tip A1 - toate in valoare totala de 76.236.300 de milioane de lei" a adaugat ministrul Nicolaescu.
"In pofida dicutiilor, in care am fost criticati ca facem programul de evaluare a sanatatii, in loc sa luam ambulante am putut arata ca le facem pe amandoua", a explicat Nicolaescu.
Autoritatea de Sanatate Publica Alba, ASP Covasna, ASP Bistrita Nasaud, ASP Harghita si ASP Sibiu au primit cate patru ambulante, ASP Brasov sase, iar ASP Cluj, ASP Bihor si ASP Mures cate opt masini.
Ambulantele sunt dotate cu de urgeta necesara pentru consultatii: EKG, defibrilator, tuburi de oxigen, doua genti de urgenta.
Sistemul de sanatate din Romania a fost dotat cu 250 de ambulante pentru consultatii la domiciliu, dintre care primele 50 au fost achitate din banii colectati pe "taxa de viciu", a declarat, luni, minis