Arma lansator de calibrul 38 de mm, pulverizator de substante iritant-lacrimogene cu capacitate marita, pusti de vinatoare, pistoale mitraliera de calibrul 7,62 mm sau pusca semiautomata cu luneta. Toate aceste arme fac parte din dotarea jandarmilor sibieni. Desi pare un adevarat arsenal de razboi, aceste arme sint folosite rar, si atunci doar pentru a trage munitie neletala.
Jandarmii nici nu mai tin minte cind au fost nevoiti sa le scoata din rastel ultima data. Acest adevarat arsenal este scos din magazii doar pentru exercitii tactice aplicative, antrenamente sau misiuni deosebite.
Pregatiti pentru orice
Jandarmii sibieni efectueaza de obicei misiuni de ordine publica. Fiecare om are asupra lui echipamentul standard, compus din casca de protectie, masca de gaze, baston de cauciuc, dispozitiv de socuri electrice, scut de protectie, catuse si pistolul de calibrul 7,65 mm cu munitia aferenta.
La nevoie, jandarmii intervin in echipe (binoame), grupe, dispozitive de interventie si au in plus arma lansator de calibrul 38 mm cu cartuse iritant-lacrimogene, grenade cu corp de cauciuc, tot cu substante iritant-lacrimogene, denumite si „portocale", pusca de vinatoare de calibrul 12 mm, incarcata tot cu cartuse cu substante iritant-lacrimogene, pulverizatorul cu capacitate marita, alintat si „porcul", si pistolul de semnalizare de calibrul 26 mm.
Cind vin „mascatii"
Daca situatia devine cu adevarat periculoasa, atunci intervine elita, adica grupa de actiuni speciale din cadrul Detasamentului Mobil, care dispune si de echipament special de protectie individuala, casca si vesta antiglont, pistoale mitraliera de calibrul 7,62 mm.
In functie de amploarea si complexitatea tulburarii ordinii si linistii publice, jandarmii vor fi sprijiniti de ceilalti colegi din cadrul Detasamentului 1 Mobil si la nevoie