Supa de ceapa cu cascaval
Ingrediente (pentru 4 persoane): 300 g ceapa, 60 g unt, 1 lingura faina, 1 l zeama concentrata de carne de pasare, 125 ml vin alb sec, sare, piper, 1/4 bagheta, 100 g cascaval.
Mod de preparare:
Se curata ceapa, se taie rondele si se rumeneste usor in untul incins. Se adauga faina, se prajeste putin, se stinge cu zeama de carne si vin si se lasa sa dea supa in clocot. Se sareaza, se pipereaza si se fierbe incet, la foc mic, circa 30 de minute. * Se taie bagheta in 4 felii si se prajeste (in toaster). Se incinge cuptorul la 250gr. si se rade cascavalul. * Se toarna supa in 4 boluri termorezistente (de Jena), se aseaza cate-o felie de bagheta deasupra, peste care se presara cascavalul ras, se da la cuptor, pana ce se rumeneste cascavalul si se serveste fierbinte.
Placinta picanta cu ceapa
Ingrediente (pentru 12 bucati): 800 g ceapa, 250 g faina, 125 g unt, 4 oua, 100 g bacon, 1 lingura ulei, sare, piper, 150 ml smantana, 100 g frisca lichida, putin chimen macinat, 50 g cascaval ras.
Mod de preparare:
Se framanta un aluat din faina, unt, 1 ou si putina sare si se lasa 30 de minute la frigider, sa se odihneasca. * Se curata ceapa si se taie julienne. Baconul taiat cubulete se prajeste in uleiul incins, se scoate din tigaie si se dunstuieste ceapa si se condimenteaza cu sare si piper. * Se bat bine celelalte oua cu smantana si frisca si se adauga sare, piper si chimen. * Se-ncinge cuptorul la 200gr.. Se-ntinde aluatul si se imbraca cu el o forma rotunda, cu diametrul de 26 cm. Se pune deasupra ceapa, se toarna ouale batute, se presara cu cascavalul ras si se coace placinta circa 45 de minute in cuptorul incins. Calda, se presara peste ea cubuletele de bacon prajit si se serveste imediat.
Pulpe de pui cu ceapa si masline
Ingrediente (pentru 4 persoane):