Peste 200 de oameni de ştiinţă, veniţi din 26 de ţări, discută despre galaxii. Grăbiţi şi rareori atenţi la semnăturile care anunţă descoperirile ştiinţifice, gândim a priori că Peste 200 de oameni de ştiinţă, veniţi din 26 de ţări, discută despre galaxii.
Grăbiţi şi rareori atenţi la semnăturile care anunţă descoperirile ştiinţifice, gândim a priori că Universitatea Papală din Roma este frecventată, în mod obişnuit, de teologi catolici care studiază Biblia. Că Vaticanul este şi un mare promotor al cercetărilor ştiinţifice, mai ales în domeniul astronomiei, este un fapt mai puţin cunoscut.
Astronomi şi fizicieni veniţi din Statele Unite, Marea Britanie, Italia, Germania, Rusia sau Japonia, ţări cu tradiţie şi renume în cercetările asonomice, peste 200 de oameni de ştiinţă au sosit ieri la Vatican şi vor discuta, timp de cinci zile, despre natura şi legile care guvernează galaxiile sub formă de disc.
Iezuiţii studiază Universul
Preoţii iezuiţi care lucrează la Observatorul Astronomic al Vaticanului, ce funcţionează în incinta Castelului Gandolfo, reşedinţa de vară a suveranilor pontifi, sunt unii dintre cei mai erudiţi astronomi din lume. Ei cunosc matematica stelelor la fel de bine ca orice astrofizician laic sau chiar mai bine, dacă ne gândim că beneficiază de toate documentele şi observaţiile ştiinţifice adunate de secole în vasta bibliotecă a Vaticanului. Aceşti astronomi se uită pe cer şi încearcă să regăsească acolo indiciile oferite de Biblie.
Deşi sunt convinşi că Dumnezeu a creat lumea, ei au studiat astronomia cu sârg şi competenţă, dar se declară gata să caute originile Universului cot la cot cu alţi savanţi, sub deviza "inteligenţa omului vine de la Dumnezeu".
Găuri negre şi simulări matematice
Părintele Jose Funes discută cu dezinvoltură despre "găuri negre" sau "simulări matematice ale m