Cea mai mare bancă din Europa va fi nevoită să disponibilizeze 1.500 de angajaţi Pe fondul crizei creditelor ipotecare subprime din SUA, banca elveţiană UBS a înregistrat pierderi de 3,4
Cea mai mare bancă din Europa va fi nevoită să disponibilizeze 1.500 de angajaţi
Pe fondul crizei creditelor ipotecare subprime din SUA, banca elveţiană UBS a înregistrat pierderi de 3,4 miliarde de dolari. În plus, şeful diviziei de investiţii, Huw Jenkins, şi directorul financiar executiv, Clive Standish, au fost deja înlăturaţi din funcţii.
Peste 1.500 de oameni vor rămâne fără locuri de muncă în urma pierderilor pe care le-a înregistrat în cel de-al treilea trimestru al acestui an cea mai nouă victimă a crizei creditelor ipotecare "subprime", banca elveţiană UBS.
Grupul financiar a declarat că pierderile, ce se ridică la 3,4 miliarde de dolari, înainte de deducerea taxelor, se referă la portofoliul de investiţii în obligaţiuni corporatiste şi titluri de stat care asigură un venit fix şi sunt aproape lipsite de risc. Cea mai mare bancă din Europa a înregistrat, pentru prima dată în ultimii 10 ani, pierderi trimestriale ce se ridică la aproape 510 milioane de dolari.
Rezultatele UBS i-au surprins pe analişti, care estimau că grupul financiar va câştiga cel puţin 2,8 miliarde de dolari, şi contrastează cu situaţia Credit Suisse, care a raportat profituri în acest al treilea trimestru. Preţul acţiunilor UBS a fost şi el afectat de ultimul anunţ al companiei şi a pierdut 1,6% până la 52,6 dolari (61,6 franci elveţieni), aducând valoarea de piaţă a băncii la aproape 110 miliarde de dolari.
Şeful UBS vrea transparenţă în cadrul companiei
"Pierderile reprezintă un rezultat nesatisfăcător, în special după o primă jumătate a acestui an foarte profitabilă. Prin urmare am luat decizia să fim cât se poate de transparenţi. În plus, am făcut şi sc