Un aditiv folosit la produsele vegetariene este extras din insecte. E 120, cunoscut şi sub denumirea de coşenilă, acid carminic sau carmin, este un colorant roşu natural, de origine animală, care se obţine din coşenilă - o specie de insecte. Informaţiile au fost furnizate Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorilor (APC) de către Mihai F, vegetarian convins şi pasionat de tot ceea ce ţine de acest domeniu. Omul povesteşte că a citit mai multe informaţii care spun că aditivul, întâlnit la specialităţile vegetariene, dulciuri şi băuturi alcoolice este periculos pentru sănătate şi nu se recomandă sub nici un fel de formă copiilor. Mai mult, vegetarienii care nu citesc eticheta şi nu cunosc provenienţa aditivilor nu mai sunt de mult vegetarieni.
Consumatorul ar vrea ca produsele care au printre ingrediente acest aditiv să fie înscripţionate ca atare: „Pate vegetarian cu extract de gândaci”. El e convins că vor scădea vânzările, dar cel puţin vegetarienii vor fi informaţi. Costel Stanciu, directorul APC, spune că informaţiile furnizate de către consumatorul vegetarian sunt corecte şi trebuie luate măsuri imediate. Vegetarienii sunt dispuşi să strângă semnături pentru ca aditivii de origine animală să fie scoşi din meniul lor. (E. H.)
Un aditiv folosit la produsele vegetariene este extras din insecte. E 120, cunoscut şi sub denumirea de coşenilă, acid carminic sau carmin, este un colorant roşu natural, de origine animală, care se obţine din coşenilă - o specie de insecte. Informaţiile au fost furnizate Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorilor (APC) de către Mihai F, vegetarian convins şi pasionat de tot ceea ce ţine de acest domeniu. Omul povesteşte că a citit mai multe informaţii care spun că aditivul, întâlnit la specialităţile vegetariene, dulciuri şi băuturi alcoolice este periculos pentru sănătate şi nu se recomandă sub nici un fel de formă copiilor. M