Oferta de pe piata este variata, dar, spre deosebire de persoanele fizice, patronii au termene mai scurte de rambursare a banilor.
Deja numeroase firme de constructii si de transporturi, cu sediile sociale in orasele mari, au cumparat apartamente prin credite, pentru a-si caza in ele muncitorii sau soferii adusi din provincie. Alte companii au investit in birouri sau in terenuri.
Pentru a putea contracta astfel de credite, companiile trebuie sa aiba o evolutie pozitiva a cifrei de afaceri si profit din exploatare (probat cu bilanturi contabile). Sunt acceptate firmele fara datorii catre bugetul de stat si bugetele speciale (de asigurari, de sanatate etc.) si fara incidente de plati in Centrala Riscurilor Bancare.
Bun-platnicii la stat, eligibili
BRD ofera creditul Investissimo, in lei si in euro, pentru firmele aflate in plina dezvoltare, prin care se finanteaza 100% din proiectul de investitii. Durata de acordare a creditului poate fi de pana la 15 ani, cu o perioada de gratie de 6 luni.
Un alt produs de creditare al BRD, Investissimo Plus, ofera finantari pentru dezvoltarea afacerilor de pana la 2 milioane de euro.
Banca Transilvania dispune chiar de un produs special intitulat "Proprietati imobiliare pe firma. Credit fara avans", cu o perioada de rambursare de 15 ani. Suma maxima este de 250.000 de euro sau echivalentul in lei. Raiffeisen Bank are in portofoliu un credit asemanator.
Potrivit paginii web a bancii, creditul imobiliar destinat achizitiei, renovarii, extinderii sau reconstructiei de imobile utilizate in activitatea de baza, se acorda in lei, euro sau dolari, pe o perioada maxima de 120 de luni. Contributia clientului la proiectul de investitii (cash sau in natura) este de minimum 20% din costul total, fara TVA.
Bancpost ofera, la randul ei, un credit pentru im