Cei mai multi dintre cumparatorii prahoveni se feresc sa achizitioneze case aflate in imediata vecinatate a cimitirelor. Se spune ca sunt bantuite se sufletele “vecinilor”, care nu se departeaza foarte mult de crucile lor.
Agentii imobiliari din judet recunosc faptul ca astfel de imobile ajung foarte greu sa fie vandute, iar unele dintre casele pe care le ofereau spre vanzare i-au impresionat profund.
Daniela Badiu a inchiriat, in urma cu aproape cinci ani, o garsoniera in blocul din strada Victoras, vis-a-vis de cimitirul Bolovani. A inchiriat-o pentru ca nu a avut incotro. A plecat de la o chirie de 1,5 milioane de lei vechi si a ajuns, in prezent, la una de doua milioane de lei vechi. “Am doi copii minori. Cand sunt inmormantari, copiii mei nu stiu pe unde sa se mai piteasca.
Ii sperie tipetele celor care bocesc. Sa nu mai vorbim despre faptul ca se intorc de la joaca inainte de lasarea serii. La cel mai mic zgomot tresar, pentru ca au impresia ca sunt deranjati de sufletele mortilor”, povesteste tanara. Proprietara garsonierei este bucuresteanca si a incercat, multi ani la rand, sa se debaraseze de casa mostenita la Ploiesti.
N-a reusit, chiar daca lasase destul de mult la pret. Situatii similare sunt intalnite si in blocurile din strada Gloriei. Cu greu poti vinde o casa acolo, iar agentii imobiliari se feresc sa intermedieze o astfel de tranzactie. “Am avut si noi o astfel de casa de vanzare si am reusit cu greu sa explicam cumparatorilor ca nu exista niciun risc.
L-am vandut, intr-un final, dar foarte greu si pe bani foarte putini”, spune Laurentiu Dragulin, directorul agentiei imobiliare Adler din Ploiesti. In ceea ce priveste casele apreciate drept “bantuite”, in Prahova numarul acestora este destul de redus.
Un agent imobiliar din Bucuresti isi amintea, recent, ca a fost impresionat de casa scriito