Doua sute de angajati ai Companiei de Apa Campina asteapta cu sufletul la gura sarbatorile de iarna. Pentru majoritatea, s-ar putea sa fie ultimul an in care vor primi salariu. De la 1 ianuarie 2008, odata cu preluarea Companiei de catre Societatea Hidro Valea Prahovei o mare parte dintre acestia isi vor pierde locul de munca.
Singurii care au scapare sunt cei aflati in pragul pensionarii (maximum 10 persoane) dar restul vor ramane pe drumuri. Oficial, conducerea Companiei sustine ca doar 20 la suta din personal va fi pus pe liber. Neoficial insa, pe holurile societatii se discuta ca proportia va fi exact pe dos, doar 30 - 40 de angajati ai Companiei de Apa vor fi tolerati de Hidro Valea Prahovei.
In ultima sedinta a Consiliului Local Campina s-a votat in favoarea unui accord de principiu privind delegarea prin gestiune a serviciilor de apa si canalizare catre Hidro Prahova. Sustinut cu mare aplomb de actualul primar Horia Tiseanu, acest accord are un singur beneficiu: fonduri nerambursabile de la UE.
Raman nerezolvate insa foarte multe probleme pe care consileirii campieni le-au tratat cu superficialitate: cine va acoperi datoriile actuale ale Companiei de 203 200 RON la bugetul de stat, 165 735 RON la bugetul local si 343 151 RON la furnizori. Ce se intampla cu terenurile si cladirile ipotecate, cu liniile de creditare in valoare de miliarde de lei vechi.
N-ar fi exclus ca Primaria Campina sa se trezeasca pe cap cu aceste datorii. Si nu in ultimul rand nici un consilier nu a pus problea ca Hidro sa garanteze locurile de munca ale actualilor angajati. Doua sute de angajati ai Companiei de Apa Campina asteapta cu sufletul la gura sarbatorile de iarna. Pentru majoritatea, s-ar putea sa fie ultimul an in care vor primi salariu. De la 1 ianuarie 2008, odata cu preluarea Companiei de catre Societatea Hidro Valea Prahovei o mare parte