Monica Mândruţiu este cea care controlează calitatea berilor produse la Ursus Breweries. Cum se măsoară orgoliul unui berar? Numărând medaliile incluse pe etichetă doar pentru cunoscători. Oricum, consumatorul nu sesizează diferenţa între concursurile de prestigiu şi cele de „mâna a doua“. Berarul-şef de la Ursus este o femeie. Monica Mândruţiu a ajuns în domeniu chiar după absolvirea facultăţii, în 1990. De atunci, a promovat constant, a participat la r
Monica Mândruţiu este cea care controlează calitatea berilor produse la Ursus Breweries. Cum se măsoară orgoliul unui berar? Numărând medaliile incluse pe etichetă doar pentru cunoscători. Oricum, consumatorul nu sesizează diferenţa între concursurile de prestigiu şi cele de „mâna a doua“.
Berarul-şef de la Ursus este o femeie. Monica Mândruţiu a ajuns în domeniu chiar după absolvirea facultăţii, în 1990. De atunci, a promovat constant, a participat la renumite concursuri internaţionale de degustare şi a ajuns director de calitate şi fabricarea berii la Ursus. Cu alte cuvinte, este femeia care face berea pe gustul bărbaţilor. Şi, cu siguranţă, e demult trecută vremea în care putea bea o bere ca un consumator de rând, fără să analizeze gustul când dă noroc cu prietenii. „Este, practic, o deformaţie profesională, aşa cum se întâmplă în mai toate meseriile“, explică ea. Adică, la fiecare halbă, se concentrează asupra gustului, încercând să descopere care din cele 122 de arome ce se pot găsi într-o bere sunt conţinute de băutura respectivă. „Trebuie să le cunoşti pe toate, dar nu e suficient. Trebuie să ştii şi procesul tehnologic, pentru că trebuie să optimizezi totul, şi dacă o aromă e diferită trebuie să ştii ce a determinat-o“, dezvăluie berarul câte ceva dintr-o meserie puţin cunoscută.
Însă activitatea ei nu se rezumă la acestea. Perfor