Cu 1.000 de lei îţi poţi amenaja o grădiniţă în balcon, iar cu 10.000 de lei, o grădină adevărată în faţa casei. Piaţa uneltelor pentru grădinărit, estimată la 100 de milioane de euro, va creşte cu 10% anual în următoarea perioadă. Motivul? Românii, fie că locuiesc la bloc, fie la vilă îşi amenajează grădina. Patricia Ionescu se numără printre bucureştenii norocoşi, posesori ai unei case cu o grădină de 50 de metri pătraţi în cartierul Tei. În fiecar
Cu 1.000 de lei îţi poţi amenaja o grădiniţă în balcon, iar cu 10.000 de lei, o grădină adevărată în faţa casei. Piaţa uneltelor pentru grădinărit, estimată la 100 de milioane de euro, va creşte cu 10% anual în următoarea perioadă. Motivul? Românii, fie că locuiesc la bloc, fie la vilă îşi amenajează grădina.
Patricia Ionescu se numără printre bucureştenii norocoşi, posesori ai unei case cu o grădină de 50 de metri pătraţi în cartierul Tei. În fiecare dimineaţă, îşi admiră florile, iar în weekenduri, o parte din puţinul timp liber îl acordă grădinăritului. „E un hobby al meu, de când eram mică, dar de care pot să mă bucur de vreo doi ani, de când spaţiul îmi permite. E o plăcere să faci shopping pentru grădină, în condiţiile în care au apărut magazine specializate“, spune Ionescu. Ca ea, multe alte femei. Iar costurile lunare pentru îngrijirea grădinii se ridică la circa 200 de lei.
Numărul mare de case ridicate în ultimii ani a dat naştere unui nou gen de preocupare şi pentru persoanele din mediul urban. Dacă grădinăritul era mai curând o activitate pentru cei din afara marilor oraşe sau pentru cei puţini care deţineau o vilă, acest mod de a-ţi petrece timpul liber a luat amploare. Chiar şi apartamentele din complexele rezidenţiale care permit creşterea florilor au dus la o creştere a pieţei echipamentelor pentru grădinărit.
@N_