Laszlo Potozky, directorul Fundaţiei pentru Parteneriat, a condus o campanie prin care a renovat mai mule băi comunale cu ajutorul voluntarilor şi, în acelaşi timp, promovează fervent Laszlo Potozky, directorul Fundaţiei pentru Parteneriat, a condus o campanie prin care a renovat mai mule băi comunale cu ajutorul voluntarilor şi, în acelaşi timp, promovează fervent "drumurile verzi".
Fundaţia pentru Parteneriat a fost înfiinţată în decembrie 1998, Laszlo Potozky fiind şi fondatorul organizaţiei. La momentul înfiinţării, el avea deja o experienţă în derularea de proiecte ecologice şi şi-a propus să clădească o fundaţie care să aducă un aport însemnat la îmbunătăţirea mediului şi a dezvoltării comunităţilor din România.
Adevărul: Cum a luat naştere Fundaţia pentru Parteneriat?
Laszlo Potozky: În primul an de activitate am fost o organizaţie de mediu locală, dar începând cu decembrie 1999 ne-am transformat într-o organizaţie primordial finanţatoare, de altfel ajungând ca astăzi să fim singurul finanţator indigen al proiectelelor de mediu derulate de către ONG-uri de mediu.
- Ce sunt "drumurile verzi" de fapt?
"Drumurile Verzi" (Greenways) reprezintă o iniţiativă răspândită şi recunoscută în Statele Unite ale Americii, precum şi în Europa de Vest. Prin "Drumuri Verzi" se promovează conservarea şi valorificarea moştenirii culturale şi naturale a unei regiuni pe baza principiilor dezvoltării durabile. Totodată, prin aceste iniţiative se creează noi oportunităţi educative, economice şi sportive în localităţile din regiune. Drumurile Verzi aduc beneficii mediului înconjurător, îmbunătăţesc calitatea vieţii şi oferă şansa activităţilor economice durabile pentru populaţia localităţilor din zonă.
Fundaţia pentru Parteneriat este iniţiatorul acestui program în România. Am început în 2001 cu primul drum verde din România - D