Când vine vorba de frumuseţe şi de îngrijirea tenului, femeile îşi pun mereu tot felul de întrebări, ale căror răspunsuri sunt controversate.
Anumite informaţii sunt adevărate, dar există cazuri în care ideile care le vin femeilor nu sunt altceva decât zvonuri sau presupuneri neadevărate.
Se spune că zona cea mai fragilă a feţei este conturul ochilor, iar acest lucru este adevărat.
Epiderma, derma şi hipoderma, cele trei straturi din care este formată pielea, sunt de până la cinci ori mai subţiri în această zonă, comparativ cu restul feţei.
Mai mult decât atât, clipim de până la 10.000 de ori pe zi, ceea ce explică îmbătrânirea vizibilă a pielii şi apariţia ridurilor fine în jurul ochilor. Este adevărat că anumite fonduri de ten favorizează apariţia coşurilor?
Da şi nu. Până nu demult, fondurile de ten conţineau o formulă complexă şi aveau texturi groase, ce îmbâcseau tenul şi nu lăsau pielea să respire, favorizând într-adevăr apariţia acneei sau a punctelor negre. În prezent, pe măsură ce formulele produselor cosmetice s-au schimbat, astfel de probleme sunt din ce în ce mai rare. Trebuie să precizăm că doamnelor cu tenul gras li se recomandă să-şi cumpere fonduri de ten nongrase (aşa-numitele oil-free).
Curăţarea tenului
În rândul doamnelor există o tendinţă din ce în ce mai pronunţată de a folosi şerveţele demachiante în locul demachiantului clasic.
Dar oare este adevărat că sunt la fel de bune? Este fals. În realitate, şerveţelele demachiante sunt potrivite doar pentru curăţarea unui ten foarte puţin machiat. În rest, când este vorba de a şterge fondul de ten, pudra sau rimelul waterproof, aceste şerveţele nu sunt indicate, fiind recomandat laptele demachiant. La fel de falsă este şi ideea preconcepută că apa este cel mai bun agent de curăţare.
Apa este, într-adevăr, răcoritoare, potrivită pentr