Cand se transforma un grup de oameni normali, aparent civilizati, cu diplome universitare, intr-o haita de lupi, care se asaza spate la spate ca sa se apere si sa atace pe cineva care nu e ca ei? Evident, psihologia de buzunar ar spune ca atunci cand sunt vulnerabili.
si daca avem de-a face cu niste impostori, de care mediul nostru universitar este din pacate plin, din motive care tin de greaua mostenire si de putinul caracter, atunci ei au de ce sa se simta vulnerabili tot timpul. si de unde la inceput erau doar niste
mediocri oarecare, pe parcurs devin escroci, santajisti, si chiar criminali, niste dusmani ai bunului simt si ai interesului educatiei pe care pretind ca o servesc. Exemplele abunda, dar randurile de mai sus mi-au fost inspirate de o decizie a biroului Senatului Universitatii de Vest din Timisoara de a propune desfacerea contractului de munca unui coleg care dauneaza imaginii universitatii.
Cum face el asta, adica cum dauneaza imaginii universitatii? Nu e greu. Victima, pe numele sau dr. Vasile Docea, editorul foarte laudat al Jurnalului lui Carol I, a facut cateva lucruri inacceptabile intr-o universitate, care cer eliminarea lui imediata. Le iau la rand.
A denuntat cazuri de plagiat. Primul nu e grav, dat fiind ca plagiatorul este unul cu dosar ca a impuscat oameni la Revolutie. Plagiatul e probabil cel mai mic pacat al sau.
Domnul profesor Paul Vasile, general in rezerva, despre care procurorul Dan Voinea spune ca nu are nici o explicatie cum a ajuns la Revolutie intr-o intersectie unde nu se gaseau tancurile pe care alerga sa le depresureze de multime si a inceput sa traga in oameni neinarmati este astazi, prin gratia Senatului aceleiasi universitati, profesor la Jean Monnet de studii europene.
Cum ii trebuie publicatii, plagiaza, dar asta nu e o problema, caci dupa cum a declarat fii