Elevii din unităţile de învăţământ argeşene se simt sufocaţi după ce profesorii au decis să ţină porţile ferecate cu lacăte.
În unităţile de învăţământ arge-şene se poartă şcoala-închisoare,cu poarta ferecată cu lacătul.Profesorii cred că este bine,pentru că astfel nu mai intră persoanenepoftite în şcoli, părinţii spun şi ei căle sunt supravegheaţi copiii, dar eleviise simt sufocaţi.
„Mă uit la gardşi-mi vine să-l sar“
„În prima zi de şcoală mi-a plăcutclădirea, că e mare şi frumoasă, curtea elargă, dar când am văzut că se închidporţile m-am cam speriat. Odată măsimţeam rău şi am vrut să ies, dar n-amputut, pentru că îmi trebuia o hârtie dela domnul diriginte. Până la urmă, amavut noroc cu paznicul, că m-a lăsat şifără“, spune Vlăduţ, boboc în clasa aIX-a la Grupul Şcolar Forestier dinCurtea de Argeş.
„Mă uit peste gardul acesta şi-mivine să-l sar mereu, să ies în stradă.L-am mai sărit până când mi-am ruptnişte blugi şi mi-a făcut mama scandal.Afară, la chioşc, şaorma e mai bună decâtpateurile dinăuntru“, ne spune şi George,elev în clasa a XI-a la aceeaşi şcoală.Mihai este în clasa a XII-a şi are experienţăîn săritul gardului. „La începutera greu, am rupt câteva perechi depantaloni în ţepuşele astea, dar acumştiu deja cum să fac să ies să-mi iau unhamburger de pe stradă“, spune băiatul.
„E cam sinistru pentru o şcoală“
„Moda“ instituţiilor de învăţământascunse în spatele unor garduri înalte,cu ţepuşe în vârf, pare să fi prins pestetot. Dascălii spun că reprezintă un mijlocde protecţie a elevilor şi o modalitatede a-i împiedica să mai chiulească.Elena Tudor, director adjunct la GrupulŞcolar Forestier, afirmă că poarta a fostferecată în urmă cu mulţi ani şi căniciun părinte n-a făcut reclamaţie.
„Există un paznic la intrarea elevilor,iar copiii nu pot să iasă în timpul orelor.Accesu