Regizorul John McTiernan, autorul unor filme precum Predator, The Hunt for Red October, Die Hard, Die Hard 3 si The Thomas Crown Affair, a fost condamnat la patru luni inchisoare, o amenda de 100.000 de dolari si doi ani de supraveghere din partea politiei, in urma implicarii sale in "Afacerea Pellicano", noul scandal ce zguduie Hollywoodul.
Toata tevatura a pornit de la ascultarea ilegala a convorbirilor telefonice, iar in centrul povestii se gaseste Anthony Pellicano, un detectiv particular aflat in prezent la inchisoare, sub acuzatia ca a ascultat ilegal telefoanele unor actori si regizori de la Hollywood in interesul clientilor sai. Printre clienti se numara si John McTiernan, care l-a angajat in trecut pe detectiv pentru a asculta convorbirile telefonice ale lui Charles Roven, coproducator al filmului sau Rollerball (2002). Regizorul in varsta de 56 de ani a negat initial amestecul sau in afacere, pentru ca in aprilie 2006 sa-si recunoasca vinovatia. McTiernan a declarat ca l-a angajat pe detectiv in anul 2000, dar ca acesta nu i-a facut nici un raport si ca doua saptamani mai tarziu a rupt contractul. Lui Anthony Pellicano, in varsta de 61 de ani, i s-au adus 110 capete de acuzare, printre care extorcare, ascultare ilegala a unor convorbiri telefonice, acces ilegal la informatii guvernamentale si asociere in vederea savarsirii de infractiuni. Pellicano a fost multa vreme detectivul preferat al unor mari nume din showbiz, precum Michael Jackson sau Elizabeth Taylor, iar la inceputul lunii februarie 2006, a pus sub supraveghere telefoanele lui Sylvester Stallone, Keith Carradine si Aaron Russo. In afacerea convorbirilor telefonice, Pellicano risca pana la 20 de ani de inchisoare.
Pe vremuri, mai precis in 1974, Francis Ford Coppola realiza Conversatia, o capodopera pe tema ascultarii convorbirilor private si a proceselor de constiinta ale detectivului