Înlocuirea tâmplăriei din lemn cu una de tip termopan este dificilă în lipsa unui consilier de specialitate. Nevoia de confort termic pentru zilele de iarnă sau de vară i-a determinat pe Înlocuirea tâmplăriei din lemn cu una de tip termopan este dificilă în lipsa unui consilier de specialitate.
Nevoia de confort termic pentru zilele de iarnă sau de vară i-a determinat pe mulţi români să-şi monteze geamuri tip termopan şi aparate de aer condiţionat. Mulţi au făcut-o în lipsa unui specialist, după modelul "ieftin şi bun". Specialiştii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) avertizează însă că aparentul câştig se poate transforma rapid într-o pierdere pe termen lung.
Puzderia de magazine care comercializează tâmplărie cu geam termopan face ca alegerea celui mai potrivit produs să fie dificilă mai ales dacă pornim la cumpărături bazându-ne pe propriile cunoştinţe în materie. Acceptarea preţului ca unic criteriu de selecţie se poate transforma dintr-un câştig pe termen scurt într-o pierdere de durată, avertizează specialiştii.
"De exemplu, un profil cu cinci camere clasa A izolează mai bine decât unul cu trei camere clasa A, dar şi preţul este mai mare", ne-a spus Marian Cruţescu, directorul unei firme de specialitate şi preşedintelele federaţiilor patronale din domeniu.
Peste 70 la sută din probleme, din cauza montajului
În cazul profilelor PVC nu trebuie trecut cu vederea faptul că armătura metalică trebuie să fie prezentă pe tot perimetrul ferestrei (fapt care se poate verifica cu ajutorul unui magnet), să fie zincată, altfel există riscul să oxideze şi să iasă rugina pe profil. Grosimea trebuie să fie şi ea una corespunzătoare, de circa 1,5 mm.
Pentru o izolare fonică mai bună ar trebui să optaţi pentru un pachet de geam cu grosimi diferite, de exemplu o foaie de 6 mm şi alta de 4 mm. Toate aceste detali