Viitoarea directoare a unei firme de catering s-a revoltat cand, in timpul unei burse in Franta, mesele i-au fost conditionate de prezenta la cursuri. Acum isi aminteste insa cu placere de croissantele de acolo si de excursia facuta la Venetia cu doar 20
Anca Mitu (40 de ani) e directoarea uneia dintre cele mai mari companii de catering din Romania, cu o experienta de 11 ani si o cifra de afaceri in 2006 de peste 1 milion de euro. Privileg a asigurat serviciile de catering pentru evenimente ca Romanian Open Tenis, concertul Tori Amos, zona VIP George Michael, Gala United Way Romania sau Congresul International de Chirurgie.
Mitu a inceput insa altfel: a absolvit Politehnica, a predat engleza si matematica, iar in 1996 inca se mai gandea ce sa faca mai departe. Asa ca a inceput o afacere de catering, cu sandvisuri si salate pentru masa de pranz (evenimente doar sporadice, piata fiind la inceput). De ce catering? "A fost una dintre putinele idei pe care le-am gasit fezabile, pe care puteam sa le incep fara prea multi bani. M-am gandit ca ar putea sa mearga, dar in niciun caz ca ar putea sa ajunga la proportiile de azi. N-am avut o viziune foarte clara a afacerii la inceput, dar m-am gandit ca e nevoie de asta si, speculand aceasta nevoie, am inceput sa facem snitele de pui si salate."
Partea mesei de pranz a evoluat mult, dar au fost si niste ani grei, de supravietuire. A urmat in 2001 mutarea in alt sediu ("o renastere a firmei"), iar peste alti trei ani Privileg a renuntat la cateringul pentru mesele de pranz din pricina lipsei de profit si a unui consum mare de energie si resurse. "Sotul meu spunea ca profitul nostru era la cutitul bucatarului, adica zece grame in plus la o portie de mancare era o pierdere. Ajunsesem la un moment dat ca din activitatea de evenimente sa sustinem masa de pranz."
Cateringul pentru evenimente a crescu