Printre porţelanuri de Rosenthal şi maşini de epocă, bucureştenii pot găsi la Târgul Anticarilor din Parcul Bucur-Obor ceasuri de buzunar, statuete şi insigne din perioada
Printre porţelanuri de Rosenthal şi maşini de epocă, bucureştenii pot găsi la Târgul Anticarilor din Parcul Bucur-Obor ceasuri de buzunar, statuete şi insigne din perioada interbelică.
Piesele de rezistenţă ale târgului deschis de ieri în sectorul 2 sunt un serviciu de cafea de 12 piese marca Rosenthal, în valoare de 400 de euro, şi două desene "Portret de femeie" semnate de Corneliu Baba, de aproximativ 3.000 de euro. Trebuie să ştiţi însă că toate preţurile se pot negocia.
Colecţionarii care au venit la cea de-a cincea ediţie a Târgului Anticarilor şi-au aşteptat ieri muşteriii în acordul unor melodii româneşti de demult. Cele două maşini de epocă, un Ford din 1928 şi un Plymouth 1938, expuse în Parcul Bucur-Obor, au atras primii vizitatori.
Majoritatea s-au fotografiat în faţa vehiculelor bine lustruite şi doar câţiva s-au interesat de singurul model de vânzare, un Ford din 1928. În lipsa proprietarului, nimeni n-a reuşit să-i afle însă preţul.
Bucureştenii aflaţi în căutarea unor obiecte de decor au putut găsi tablouri, bijuterii, mobilă, cărţi, aparate vechi de radio sau fotografiat, sfeşnice, oglinzi şi multe alte asemenea obiecte. Gabriela Robu, colecţionar din Bucureşti, a adus câteva obiecte care au aparţiunut unor oficiali germani din perioada interbelică. "Avem o carte de rugăciuni din 1910, îmbrăcată în os, care i-a aparţinut unui ofiţer.
El a primit cartea, cu dedicaţie de la mama sa, ca să îi poarte de grijă în război", şi-a prezentat colecţionarul unul dintre obiectele mai deosebite pe care le-a adus la târg. Târgul se va încheia duminică, 7 octombrie, cu o paradă a automobilelor de epocă şi o alta, dar de modă, semnată de designerul Liza Pana