Indigenii sunt în pericol din cauza traficului ilegal de lemn Zeci de colibe de frunze, descoperite pe malul râului Las Piedras, sunt o probă evidentă că, la frontiera dintre Peru şi
Indigenii sunt în pericol din cauza traficului ilegal de lemn
Zeci de colibe de frunze, descoperite pe malul râului Las Piedras, sunt o probă evidentă că, la frontiera dintre Peru şi Brazilia, există indigeni despre a căror existenţă nu s-a ştiut niciodată. Ei trăiesc izolaţi în selva amazoniană, iar existenţa lor a fost dezvăluită de fotografiile realizate din avion de cercetătorii peruani, relatează "El Mundo".
Imaginile prezentate presei de către Institutul Naţional de Resurse Umane din Peru înfăţişează indivizi care nu au intrat niciodată în legătură cu lumea civilizată. Pe parcursul investigaţiilor efectuate din avion, s-a observat un grup de femei şi un copil, care a aruncat săgeţi în direcţia aparatului de zbor. Toţi au făcut gesturi ameninţătoare înainte de a se refugia în adăposturi.
Potrivit Survival International, zona este o rezervaţie naturală protejată din Peru, dar care a început să fie invadată de persoane care se ocupă cu traficul ilegal de lemn, cum se întâmplă şi în alte regiuni din Amazonia.
În plus, viaţa indigenilor care trăiesc complet izolaţi este ameninţată de boli şi virusuri, faţă de care populaţia civilizată este imună.
Au fost comparaţi cu monstrul din Loch Ness
Asociaţia Interetnică de Dezvoltare a Selvei Peruane (AIDESEP) spune că fotografiile realizate din avion sunt o dovadă că populaţiile izolate de indigeni există. Totodată, atrage atenţia că, dacă nu se iau urgent măsuri de protejare a acestora, sunt sortite pieirii. Se presupune că în această ţară ar exista 57 de aşezări indigene, dintre care cu 15 nu s-a intrat niciodată în contact.
Relativ la triburile total necunoscute până acum, despre care s-