OPŢIUNE.Mutarea într-un oraş mic din Romånia, situat în apropierea centrelor care asigură oferte convenabile de muncă, reprezintă o soluţie pentru evadarea din metropolele aglomerate şi poluate. Ce cåştigi şi ce pierzi atunci cånd iei o asemenea decizie? Sursa: Foto: Sorin Antonescu
Preţurile proprietăţilor imobiliare din marile oraşe au ajuns la niveluri absurde, stresul provocat de aglomeraţie şi poluare a devenit insuportabil, iar problemele provocate de infrastructura depăşită par că se prelungesc la infinit.
„Oraşul ăsta mi-a mâncat viaţa!“ este fraza pe care au rostit-o cel puţin o dată, măcar în gând, mulţi dintre „prizonierii“ marilor centre urbane. Aici se fac însă banii, aici apar mii de locuri de muncă şi întâlneşti numeroase oportunităţi de carieră.
În apropierea unor centre urbane aglomerate din România există oraşe mici, atractive, ideale mai ales pentru familiile care doresc să-şi crească în condiţii mai bune copiii. Opţiunea mutării nu este uşoară şi implică anumite eforturi şi sacrificii, însă, din punct de vedere financiar şi al calităţii vieţii, ea devine avantajoasă în timp.
Case mai ieftine, linişte şi aer curat
Ce câştigă cei care se mută din Bucureşti, Ploieşti sau Cluj? Linişte, trafic lejer, fără ambuteiaje, aer curat, mai multe spaţii verzi şi locuri de parcare şi de joacă pentru copii, taxiuri disponibile oricând ai nevoie, un stil de viaţă mai sănătos, întrucât toate distanţele pot fi parcurse pe jos ori cu bicicleta.
În oraşele mici se pot cumpăra locuinţe mai spaţioase şi mai ieftine, situate în zone centrale. Cei care vând o proprietate imobiliară în Bucureşti sau Constanţa rămân de regulă şi cu bani suficienţi pentru a cumpăra un automobil, cu care să ajungă în maximum o oră la serviciu.
În plus, mutarea lângă Capitală înseamnă o investiţie im