Australienii au lansat o campanie ce ii incurajaza pe cetateni sa inceapa sa manance din moliile care au invadat mai multe regiuni din tara, anunta Telegraph.
Campania numita "Mesteca o molie", a fost initiata de vestitul bucatar francez Jean-Paul-Bruneteau. In varsta de 51, el a inceput sa manance molii in urma cu 11 ani, in timp ce facea cercetari pentru o carte de bucate inspirata din bucataria aborigena, cunoscuti pentru faptul ca mananca tot felul de insecte.
"Au o aroma placuta de floricele de porumb, ca alunele", a declarat francezul.
Jean-Paul-Bruneteau este detinatorul mai multor restaurante din Sydney si din Paris si este cel care i-a instruit pe bucatarii Marinei Regale din Australia. El recomanada sfaramarea moliilor cu o rasnita de cafea, iar pudra ce rezulta poate fi folosita ca umplutura pentru omleta sau pentru clatite.
Campania sa nu a intampinat insa prea multi entuziasti. Si asta pentru ca din cauza folosirii pesticidelor, in organismul insectelor se afla o cantitate mare de arsenic. In plus, moliile au destul de multe calorii, asa ca nu sunt recomandate persoanelor aflate la regim.
In fiecare an milioane de molii zboara din sud, dinspre Queensland inspre New South Wales, pentru a scapa de caldura verii. Ele se retrag in Muntii Snowy unde hiberneaza in pesteri.
Australienii au lansat o campanie ce ii incurajaza pe cetateni sa inceapa sa manance din moliile care au invadat mai multe regiuni din tara, anunta Telegraph.
Campania numita "Mesteca o molie", a fost initiata de vestitul bucatar francez Jean-Paul-Bruneteau. In varsta de 51, el a inceput sa manance molii in urma cu 11 ani, in timp ce facea cercetari pentru o carte de bucate inspirata din bucataria aborigena, cunoscuti pentru faptul ca mananca tot felul de insecte.
"Au o aroma placuta de flor