Avem un preşedinte intransigent! Ar lupta împotriva corupţiei şi cu un picior în groapă. Nu şi-ar ierta nici prietenul cel mai bun dacă acela ar încălca legea. Din acest punct de vedere,
Avem un preşedinte intransigent! Ar lupta împotriva corupţiei şi cu un picior în groapă. Nu şi-ar ierta nici prietenul cel mai bun dacă acela ar încălca legea. Din acest punct de vedere, avem un inflexibil paznic al legalităţii în fruntea statului. E adevărat, mai are derapaje.
Mai spune lucruri nepotrivite ziaristelor. Se mai urcă la volan cu şpriţu-n nas după ce a behăit pre limba lui Gigi… Nu există om perfect! Dar atunci când rosteşte o sentinţă, în momentele sale de seriozitate maximă, atunci aceea e de necontestat. Aşa s-a întâmplat şi la sfârşitul săptămânii trecute: "Este de interes public ca dosarele miniştrilor să ajungă în faţa instanţei.
Românii trebuie să vadă că nimeni nu e mai presus de lege…", a glăsuit Traian Băsescu. Absolut adevărat. Interesul public trebuie satisfăcut: poporul trebuie să afle de la judecători dacă Păcuraru, Chiuariu, Remeş - şi cine-o mai fi pe lista DNA - sunt vinovaţi. Şi apoi, în funcţie de circumstanţe, numiţii să fie traşi în ţepele din Piaţa Victoriei.
Dar ăsta e doar un amănunt tehnic. Merg şi nişte zăbrele… Însă, având în vedere valoarea axiomatică a zicerilor domnului preşedinte, acelaşi "interes public" presupune şi ca dosarele lui Traian Băsescu să ajungă în faţa instanţei.
Doar "românii trebuie să vadă că nimeni nu e mai presus de lege", nu?! Sau domnul preşedinte nu se încadrează în această categorie, "nimeni", după principiul "toţi suntem egali, dar unii sunt mai egali decât ceilalţi"? Pentru că altfel nu-mi pot explica de ce din Dosarul Flota, ajuns în faţa instanţei, lipseşte un nume: Traian Băsescu, altfel acuzat în rechizitoriu. Ştiţi de ce?
Pentru că Daniel Morar, mai-marele DNA, a consid